Σάββατο, 24 Απριλίου 2010

ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!


«Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει», λέει ο σοφός λαός μας. Κρατώντας αυτή την παροιμία στο πίσω μέρος του μυαλού μας οφείλουμε να θέσουμε από τώρα τις πολύ σοβαρές επιφυλάξεις, που μας μεταφέρουν πολλοί ενωσίτες, σχετικά με όσα γράφονται για τον επικείμενο “διαχειριστικό έλεγχο” που ανέθεσε η ίδια η Π.Α.Ε. σε ιδιωτική εταιρία. Θυμίζουμε ότι η ίδια εταιρία είχε αναλάβει και τον οικονομικό έλεγχο, τα αποτελέσματα του οποίου δημοσιεύτηκαν το Γενάρη, αφήνοντας τον κόσμο της Α.Ε.Κ. με … αρκετές απορίες και ερωτηματικά για τα οποία έχουμε μιλήσει σε προηγούμενα άρθρα μας.

Ύψιστης σημασίας για εμάς εξακολουθεί να αποτελεί η απαίτηση, που επανειλημμένως έχουμε εκφράσει, σχετικά με ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ και όχι από οιαδήποτε ιδιωτική εταιρία στην οποία κάνουν ανάθεση … οι ίδιοι οι ελεγχόμενοι (!!!) και όπου ο καθένας μπορεί να διατηρεί εύλογες επιφυλάξεις για το αν τα όρια μεταξύ ελεγχόμενων και ελεγκτών προκαλούν … δυσκολίες  ως προς το διαχωρισμό τους!

Ακόμη ας μη ξεχνάμε ότι τα ‘’σπουδαία’’ δεν τελειώνουν με έναν αξιόπιστο έλεγχο (όπως αυτόν που εμείς απαιτούμε από την Πολιτεία) αλλά αντιθέτως τότε ξεκινούν! Το πόρισμα από μόνο του δεν είναι παρά ένα χαρτί που ίσως μπορέσει να μας εξηγήσει …  πως οι  λίμνες μετατρέπονται σε … μαύρες τρύπες! Από ‘κει και πέρα, όλοι όσοι έχουν ευθύνες για την περίοδο 2004 μέχρι σήμερα θα πρέπει να αποκαταστήσουν τις ζημιές που δημιούργησαν ώστε η Α.Ε.Κ. να απεκδυθεί επιτέλους το ένδυμα του φτωχού συγγενή που κάποιοι ‘’σωτήρες’’ της, φρόντισαν να της φορέσουν! Άραγε θα διαμοιραστούν και τα εναπομείναντα ιμάτιά της;

Όμως μέχρι τη μέρα που οι αγώνες μας για τη λευτεριά της Α.Ε.Κ. θα έχουν δικαιωθεί, θα συνεχίσουμε να καλούμε τον κόσμο της Ένωσης σε ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ! Αντιστεκόμαστε ενεργά, με αυτή την συνεπή στάση μας, ενάντια σε αυτούς που έφεραν την Ένωση στα σημερινά ανυπέρβλητα αδιέξοδα, που βγάζουν στη “δημοπρασία” της ποδοσφαιρικής αγοράς, ίσως και στους εχθρούς της, τα λιγοστά πια, περιουσιακά της στοιχεία, που στραγγάλισαν οικονομικά τη ‘’μάνα Α.Ε.Κ.”, που έστειλαν στελέχη του οπαδικού μας κινήματος στα δικαστήρια με ψεύτικες-κατασκευασμένες κατηγορίες, που σαμποτάρισαν το γήπεδο στα ιερά χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας και που το μόνο που μπορούν στα σίγουρα να υποσχεθούν και να πραγματοποιήσουν είναι η «πανιωνιοποίηση» της λατρεμένης μας  ΑΕΚΑΡΑΣ.

Για εμάς τα πράγματα είναι απλά: Εδώ και χρόνια η λίμνη βάλτωσε και εξελίχθηκε σε αρρώστια-γάγγραινα που σιγά-σιγά κατατρώει τις σάρκες της Ένωσης. Γι’ αυτό: ΑΠΟΧΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ούτε πενηνταράκι τσακιστό, βορά στη ‘’μηχανή’’ που καταπίνει το υστέρημα του απλού Ενωσίτη και υπονομεύει το μέλλον του συλλόγου.  Πριν να είναι αργά  απαιτούμε: Διαχειριστικό έλεγχο από το κράτος στην ΠΑΕ, αποπληρωμή των χρεών από όσους τα δημιούργησαν, ριζική αλλαγή στο ιδιοκτησιακό, γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια … και καθαρό αέρα για να αναπνεύσουμε, επιτέλους, πριν μας πνίξουν οι αναθυμιάσεις από τα απόνερα της θλιβερής πλέον λίμνης !!!!


ΥΓ1. Το μαχητικό-ειρηνικό συλλαλητήριο της Νέας Φιλαδέλφειας δείχνει το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα για μια Α.Ε.Κ. που θα τιμά την ιστορία και την κληρονομιά της. Η πολύτιμη ενότητα, στα δίκαια αιτήματα του αγώνα, όχι μόνο θα πρέπει να διαφυλαχθεί αλλά και να διευρυνθεί. Η κλιμάκωση της πάλης με μεγαλύτερη μαζικότητα, και πάντα με ποιότητα, είναι απαίτηση όλου του κόσμου της Α.Ε.Κ.!

ΥΓ2. «Αποικιακού τύπου» συμβάσεις; Ίδωμεν … Θα τοποθετηθούμε συντόμως.

ΥΓ3. Η ολόψυχη συμπαράσταση -του συγκεντρωμένου κόσμου στη Νέα Φιλαδέλφεια- προς τα αδέρφια που αντιμετωπίζουν τις κατασκευασμένες μηνύσεις του «τέως», δηλώνει την βαθιά αλληλεγγύη του ενωσίτικου κινήματος και δείχνει το δρόμο για την πλήρη δικαίωση των αγωνιστών ΑΕΚτζήδων.  

ΥΓ4. Ένα τελευταίο αντίο στον μεγάλο ενωσίτη Στέφανο Ζουγανέλη. Ακόμη στον αξιαγάπητο κύριο Στέλιο από την Κυψέλη, αλλά και στο Νικόλα τον Πειρατή που έφυγε τόσο άδικα και πρόωρα. Το club του κιτρινόμαυρου παραδείσου αυξάνει, δυστυχώς …

ΥΓ5. Πέτρο και Χρήστο περαστικά. Σιδερένιοι …

ΥΓ6. Χαιρετισμούς σε όσους αγωνίζονται ανυποχώρητα για την απελευθέρωση της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως.

ΥΓ7. ΑΕΚ ΛΑΤΡΕΙΑ – ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ!!!*Για την υπογραφή:
Η Γενική Συνέλευση
των “ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”

Σάββατο, 17 Απριλίου 2010

*ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΝΑΟ!!!Αδέρφια αν και όλοι μας θα ευχόμασταν να ήταν κάπως αλλιώς οι συνθήκες στα 86α γενέθλια της μεγάλης μας αγάπης, εντούτοις οι παρούσες καταστάσεις μας προστάζουν να δώσουμε το αγωνιστικό παρόν μας εκεί στα άγια χώματα της προσφυγομάνας Νέας Φιλαδέλφειας στην πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του κόσμου της Α.Ε.Κ, απέναντι στο σημερινό καταστροφικό «καθεστώς» που καταδυναστεύει, με την  πολιτική του, την ομάδα μας, κρατώντας αιχμάλωτα τα όνειρα και τις μεγάλες προσδοκίες μας.

Η ίδια μας η Ιστορία, η ιερή κληρονομιά των παππούδων και των πατεράδων μας, μα πάνω από όλα η πληγωμένη αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως επιβάλλουν η αυριανή συγκέντρωση να στεφθεί με επιτυχία. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή του ΑΕΚτζή, του νεότερου, του παλιότερου, όλων των ηλικιών και των γενεών, που δεν ανέχονται άλλο τον εμπαιγμό, την απαξίωση και τον ευτελισμό της αγαπημένης μας ομάδας.

Μαζικά και μαχητικά, ειρηνικά και ποιοτικά, με παλμό και ζωντάνια, με στεντόρεια φωνή που θα κάνει ακόμη και τα ερείπια του ναού μας να ξαναζωντανέψουν, ας είμαστε όλοι εκεί στην χιλιοαγαπημένη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί που πρωτοφτερούγισε ο Δικέφαλος Αετός, εκεί που θα επιστρέψει ξανά θριαμβευτής! Νέοι, γέροι και παιδιά, από τον μεγαλύτερο μέχρι το μικρότερο, από τον πιο επώνυμο, μέχρι τον πιο ανώνυμο, συνδεσμίτες και ανένταχτοι, παλαίμαχοι, όλοι οι ΑΕΚτζήδες, ενωμένοι και χωρίς ταμπέλες, να δώσουμε παρουσία για να βροντοφωνάξουμε: «Φτάνει ως εδώ, η Α.Ε.Κ αξίζει μια επόμενη ελπιδοφόρα ημέρα. ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΕΚ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ»!!! Ο Σπανούδης και ο Ιωνάς, ο Μπάρλος και ο Γκούμας θα είναι εκεί μαζί μας, αδέρφια!

Ας πράξει και η δική μας γενιά το ιερό χρέος της απέναντι στην ΑΕΚΑΡΑ ΜΑΣ!
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ 4 μ.μ. ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ!!!


*ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΝΑΟ!!!
*ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟΧΗ - ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!!!

           
*Για την υπογραφή:
 Η Γενική Συνέλευση

των “ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”

Σάββατο, 3 Απριλίου 2010

*ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ    Αδέρφια ενωσίτες, οι “ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ” Ελευσίνας και Γαλατσίου οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ολοκληρώθηκε και η ΤΡΙΤΗ προσπάθειά μας για την στήριξη και ενίσχυση των μικρών παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Ως γνωστό αυτή η πρωτοβουλία - συνέχεια της περυσινής και της προπέρσινης - πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό «Σύλλογο Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια ΦΛΟΓΑ». Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η κίνηση αγάπης και αλληλεγγύης στέφθηκε και πάλι με επιτυχία! Ήταν αρκετοί οι ευαισθητοποιημένοι ΑΕΚτζήδες (μα πάνω από όλα Άνθρωποι) οι οποίοι συνέδραμαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς της “ΦΛΟΓΑΣ” που δημοσιεύαμε το προηγούμενο διάστημα. Εκτός όμως από τις απευθείας καταθέσεις στους λογαριασμούς της «Φλόγας», ήταν και πολλά κι εκείνα τα κιτρινόμαυρα αδέρφια που μέσω του Συνδέσμου μας κι από το υστέρημά τους βοήθησαν ώστε να έχει και πρόσθετο πρακτικό αποτέλεσμα αυτό για το οποίο πασχίζαμε. Από το μεροκάματο, από ότι μπορούσε ο καθένας, λίγο ή πολύ, καταφέραμε -και επιπροσθέτως- σαν “Πειρατές του Ονείρου” να συγκεντρώσουμε επιπλέον 2.210 ευρώ τα οποία και παραδώσαμε, από τη πλευρά μας ως club, κατευθείαν στη “ΦΛΟΓΑ”, στην πρόεδρο του Συλλόγου κ. Τρυφωνίδου, την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010 όπου μία αντιπροσωπεία των «Πειρατών του Ονείρου» επισκέφτηκε τον «Ξενώνα των Παιδιών» στην οδό Αιγίου 6-8 στο Γουδί. Τα χρήματα που συγκεντρώσαμε για τα παιδάκια, τα παρέδωσαν οι πιτσιρικάδες μας, οι «μικροί Πειρατές» Ραφαήλ, Χριστίνα και Μαρία Στάμου.
   ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ από καρδιάς όσους έπραξαν αυτό που προστάζει η ανθρωπιά και η κοινωνική αλληλεγγύη.

*ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ…

    Η φετινή μας κίνηση αφιερώνεται στη μνήμη δύο ξεχωριστών ανθρώπων. Αφενός στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΕΣΤΟΡΙΔΗ, του πρόωρα χαμένου γιού του αγαπημένου μας Κώστα Νεστορίδη και αφετέρου στη μνήμη του μεγάλου ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΚΑ. Είμαστε βέβαιοι ότι έτσι θα ήθελαν και οι ίδιοι, έστω και από εκεί στον κιτρινόμαυρο παράδεισο…

*«ΦΛΟΓΑ» !

     Θα γράψουμε εν’ συντομία δυο λόγια για τη «Φλόγα» : Είναι μη κερδοσκοπικός φορέας, ένας σύλλογος γονιών με παιδάκια που πάσχουν από καρκίνο. Δραστηριοποιείται 27 χρόνια και προσφέρει ολόψυχα για την ψυχική, κοινωνική και ιατρική φροντίδα αυτών των πονεμένων παιδιών.
     Οι περισσότεροι άνθρωποι που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων «Φλόγα» έχουν την οδυνηρή εμπειρία να είναι κι αυτοί γονείς παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια και να προσφέρουν εθελοντικά σε τούτο τον ιερό σκοπό. Μαζί και στο πλάι τους όσοι νιώθουν απλά άνθρωποι. Το έργο της “Φλόγας” είναι τόσο συγκινητικό όσο και σημαντικό!
    Αρκεί να επισκεφτείτε τον Ξενώνα (Αιγίου 6-8 Γουδί, τηλ. 210 7485000), και τα διαμερίσματα που φιλοξενούνται ΔΩΡΕΑΝ τα παιδιά και οι μητέρες τους, για να σας λυθεί κάθε απορία. Για να δείτε με τα μάτια σας που πάνε οι συνεισφορές όλων των ευαισθητοποιημένων πολιτών: Το αξιοπρεπέστατο σπίτι των παιδιών, με τα 28 δωμάτια φιλοξενίας, τις αίθουσες διδασκαλίας, τα ειδικά αυτοκίνητα που μεταφέρουν τα παιδάκια από και προς τα θεραπευτικά κέντρα κι ακόμα η ενεργός οικονομική συμμετοχή του συλλόγου σε προμήθεια ιατρικού και άλλου εξοπλισμού για τα κρατικά νοσοκομεία, η συνδρομή στις πιο φτωχές οικογένειες, η καθημερινή συμπαράσταση και η πολύτιμη ψυχολογική υποστήριξη στα παιδιά και τους γονείς που βιώνουν το πρόβλημα, αποτελούν απτές αποδείξεις του έργου της Φλόγας.
   Αδέρφια ΑΕΚτζήδες, όποτε και όταν έχετε τη δυνατότητα, αξίζει να συνεισφέρετε για να στηριχθεί το ιερό έργο της ΦΛΟΓΑΣ. Υπενθυμίζουμε τους λογαριασμούς της ίδιας της «Φλόγας»: Εθνική Τράπεζα 192/480000/10, Αγροτική Τράπεζα 017/01/01220138, και ALPHA BANK 112/00/2002/011686. 
   Σταθείτε δίπλα-ΑΞΙΖΕΙ !

ΥΓ1: Εκτός από τον κόσμο μας, θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα εκείνες τις εφημερίδες, τα site και τους δημοσιογράφους που πρόβαλλαν αυτή την πρωτοβουλία μας: Γιώργο Σηφάκη, Σπύρο Νταγιάκο, Κώστα Κετσετζόγλου, Σταύρο Καζαντζόγλου, Σπύρο Δαρσινέ, Κώστα Παρασκευόπουλε, είστε αξιέπαινοι. 

ΥΓ2:  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ… Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…


*Για την υπογραφή :
“ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”