Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΤΑ … GOLDEN BOYS!


Ρε τι τραβάμε! Η ΑΕΚ αργοσβήνει, λιώνει σαν το κερί, αλλά οι «ευεργέτες μας» βρήκαν πάλι την κατάλληλη… «λύση»! Εφόσον λεφτά «δεν παίζουν» (από τους χουβαρντάδες του 2004), ώστε... να βάλουμε εμπόρευμα στο μαγαζί και να το κάνουμε πραγματικά ανταγωνιστικό στην πιάτσα, τραβάμε μια ανακαίνιση στις… βιτρίνες, για να κρύψουμε τη γύμνια των άδειων ραφιών και όλα… «ok» που λένε και… οι εγγλέζοι! Πάντα υπάρχει «τρόπος» σε όλα! Ποιος Γενάρης, ποιες μεταγραφές και κουραφέξαλα! Τι κι αν κάποια κοράκια βρήκαν ορθάνοιχτες πόρτες κι έπεσαν με θράσος πάνω στο Σκόκο! Τι κι αν η ΑΕΚ βρίσκεται  -19 βαθμούς από την κορυφή, κάτω ακόμη και από την Τρίπολη!!! Τι κι αν πάμε για 16ο χρόνο ά- τιτλοι! Ψιλά γράμματα! Ιδού, κύριοι, η νέα μόδα :  Τα… «golden boys»!!! Αυτοί οι «από μηχανής θεοί» θα πάρουν τα ηνία, θα φέρουν «πλάνα», θα μας βγάλουν από την κρίση και θα μας οδηγήσουν στη «γη της επαγγελίας»! Όπως π.χ. συνέβη στην… παγκόσμια οικονομία! Μιλάμε για… πεφωτισμένες κινήσεις, πάντα «made in 2004»!!! Φαιδρά καμώματα, γελούν οι αντίπαλοι, μα κλαίμε εμείς! Γιατί τελικά εκεί μας κατάντησαν. Γίναμε περίγελος σε αυτούς που κάποτε άκουγαν ΑΕΚ και έτρεμαν! Δυστυχώς, όμως, εκείνη η Μεγάλη ΑΕΚ των Πρωταθλημάτων και της Κυριαρχίας, η αλλοτινή Τροπαιούχος ΑΕΚ, ξέπεσε σήμερα σε χέρια που όχι μόνο δεν μπορούν να εγγυηθούν την αναγκαία αναγέννησή της αλλά, αντιθέτως, με τις τακτικές τους, τη διακωμωδούν και την απαξιώνουν.

Θα μας πει άραγε κανείς, με «τι φόντα», αυτοί οι… μπαρουτοκαπνισμένοι λεβέντες από… τα κολλέγια, θα αναλάβουν «τα κουμάντα» στο τεράστιο ιστορικό μέγεθος που ακούει στο βαρύ όνομα Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως;;; Από που κι ως που ορισμένοι παγκοσμίως άσημοι θα καταλάβουν προεδρικούς θώκους και ηγετικά αξιώματα στην ΑΕΚ;;; Γιατί όταν από τη μία βλέπουμε αυτούς και από την άλλη θυμόμαστε Μπάρλους, Γκούμες, Μελισσανίδηδες, κλπ, παθαίνουμε σοκ! Ξέρουν ή διαισθάνονται, όλοι αυτοί, τι σημαίνει «να κυβερνάς» την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως;;; Τι υποχρεώσεις γεννά αυτή η τιμητική θέση;;; Πόσο βαθιά πρέπει να μπει το χέρι στην τσέπη ώστε να ανοιχτεί, επιτέλους, το καράβι της ΑΕΚ στους ωκεανούς και να μη βαλτώνει άλλο στην κακόφημη λιμνούλα;;; Έχουν αναλογιστεί τι… «βεληνεκούς» πρέπει να είναι κανείς για να σταθεί, ως ηγέτης της ΑΕΚ, απέναντι σε «θηρία» τύπου Κόκκαλη και Βαρδινογιάννη;;; Θα μας πουν κάποιοι… εκ του «υψηλού ιερατείου», εάν οι εν λόγω κύριοι διαθέτουν την απαραίτητη οικονομική (και όχι μόνο) ισχύ, εάν είναι ανταγωνιστικοί απέναντι στους προέδρους των ΟΣΦΠ και ΠΑΟ, ή μήπως αρκούν τα διπλώματά τους και τα… spa στο ένδοξο Καρπενήσι για να καταστεί η ομάδα κυρίαρχη έναντι των αντιπάλων της;;; Έχουν ρίξει άραγε καμιά ματιά στο λαμπρό παρελθόν της ΑΕΚ για να κάνουν τις αναγκαίες κρίσεις και συγκρίσεις;;; Τελικά μήπως κάποιοι επίδοξοι «σωτήρες» νομίζουν ότι η ΑΕΚ είναι Απόλλωνας ή Άνω Τραχανοπλαγιά ώστε να βολεύεται με τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι των ισχυρών;;; Θα καταλάβουν ποτέ ορισμένοι «εφήμεροι» ότι η ΑΕΚ δεν είναι πεδίο άστοχων πειραματισμών αλλά αποτελεί το καύχημα και το πάθος εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν υψηλές φιλοδοξίες, μεγάλους στόχους και φλογερά όνειρα για την ιστορική μας ομάδα;;;

Αλλά τι λέμε τώρα… Ποιος ή ποιοι να μας απαντήσουν, επί της ουσίας, σε όλα αυτά, ποιοι να μας πείσουν πλέον;;; Οι α-μέτοχοι;;; Αφού η ίδια η πραγματικότητα είναι ο πιο αδιάψευστος μάρτυρας για το που μας οδήγησαν όλα αυτά τα χρόνια. Όχι κύριοι, δεν πληροίτε -ούτε εσείς ούτε οι υπάλληλοί σας- τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να κάνετε την ΑΕΚ Πρωταγωνίστρια στην αθλητική σκηνή. Η πολιτική σας έδειξε ότι εντέλει μας επιφυλάξατε το θλιβερό ρόλο του κομπάρσου. Δεν σας πιστεύει πια ουδείς! Ακόμη και οι πρώην πιστοί σας λάκισαν κι αυτοί.

Κλείνοντας, θα πούμε ότι τα περιβόητα «golden boys» δεν είναι σίγουρα αυτά που κινούν τα νήματα. Τα «golden boys» ήρθαν (ή καλύτερα μας τα φέρνουν) για να εφαρμοστούν, από τους… ειδικούς, τα μίζερα «πλάνα συντήρησης» και οι απαξιωτικές «πολιτικές λιτότητας» (έμπνευσης Κιντή), λες και το ζητούμενο για την Ιστορική ΑΕΚ είναι απλά να… συντηρείται και όχι να πρωταγωνιστεί. Αν κάτι κουβαλούν στις αποσκευές που φόρτωσαν στα «golden boys» οι υπεράνω, αυτό είναι… «φύκια αντί για μεταξωτές κορδέλες»!!! Ο εμπαιγμός του λαού της ΑΕΚ δεν έχει όρια όλα αυτά τα χρόνια! Όσον μας αφορά, ως «Πειρατές του Ονείρου», δεν επιθυμούμε ούτε διάλογο, ούτε έχουμε να τους θέσουμε ερωτήματα και αιτήματα, διότι έχουμε βγάλει προ πολλού τα συμπεράσματά μας. Είδαμε, πάθαμε, μάθαμε! Μονάχα μια ΑΠΑΙΤΗΣΗ υπάρχει που είναι πλέον και απαίτηση όλων των Ενωσιτών: Να πληρώσουν τα χρέη που δημιούργησαν στη διάρκεια της θητείας τους και να φύγουν όλοι τους!!! Τα λαβυρινθώδη μονοπάτια τους είναι αδιέξοδα. Ας μας κάνουν, λοιπόν, τη χάρη να φύγουν!!! Και η ΑΕΚ θα βρει το δρόμο της… Αρκεί να ελευθερωθεί από αυτό τον απίστευτο γόρδιο δεσμό!  
   

ΥΓ1: Οι Σύνδεσμοι, οι Ανένταχτοι, οι Παλαίμαχοι, οι ιστορικές Προσωπικότητες της ΑΕΚ, ο κόσμος, όλοι θα πρέπει να συσπειρωθούν και να κινητοποιηθούν ενωτικά, μαζικά, ποιοτικά, αγωνιστικά. ΟΛΟΙ! ΟΛΟΙ! ΟΛΟΙ! Ας μην υπεκφεύγει κανείς. Η ΑΕΚ έπιασε πάτο. Ξυπνάτε αδέρφια!!! 

ΥΓ2: Εδώ και τώρα ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ από τα αρμόδια όργανα της Ελληνικής Πολιτείας. Όπου κι αν σταθούμε αυτό που ακούμε είναι ότι ο Λαός της ΑΕΚ απαιτεί να μάθει που πήγε και η τελευταία δεκάρα από τα  χρήματά του!!!

ΥΓ3: Τελικά αυτά «τα ολίγα» ψωροεκατομμύρια που ΧΡΩΣΤΑΜΕ είναι… προ ή μετά ελέγχου;;;

ΥΓ4: Μονάχα Νέα Φιλαδέλφεια. Ούτε βήμα πίσω!

ΥΓ5: ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!

ΥΓ6: «Τσέλιγκα» να σου ζήσει η κόρη αδερφέ.

ΥΓ7: Χαιρετισμούς σε όσους αντιστέκονται και δεν συμβιβάζονται…





*Για την υπογραφή :
Συσπείρωση Οπαδών Α.Ε.Κ.
“ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

Η... ΕΥΕΡΓΕΣΙΑ!!!


 


Αχ αγαπημένη μας ΑΕΚ πως σε κατάντησαν κάποιοι «σωτήρες»! Πόσο σε πόνεσαν, πόσο σε πλήγωσαν, πόσο χαμηλά σε οδήγησαν ορισμένοι δήθεν «ευεργέτες», που ενώ (στα λόγια) ευαγγελίζονταν την ανασυγκρότηση και την ανασύνθεση, εντούτοις (στην πράξη) σου φόρεσαν τις «χειροπέδες» της απαξίωσης, της μιζέριας και του ξεπεσμού! 

Πραγματικά ώρες-ώρες δεν βρίσκουμε λέξεις και εκφράσεις για να αποδώσουμε και να περιγράψουμε όλο αυτό το θολό, θλιβερό τοπίο της ολοκληρωτικής καταχνιάς που έχει απλωθεί από άκρη σε άκρη στην αγαπημένη μας ΑΕΚ. Μας έμπασαν σε ένα θεοσκότεινο τούνελ απ’ όπου δεν αχνοφέγγει ούτε μια ηλιαχτίδα αισιοδοξίας. Μας βύθισαν στο τέλμα!  Έκλεψαν τα όνειρα και την ψυχή του λαού μας. Άδειασαν τη φαρέτρα με τα βέλη απευθείας στην καρδιά του κόσμου, σκοτώνοντας οράματα και ελπίδες. Κι αυτό ήταν ότι χειρότερο…
   
Βέβαια δεν φτάσαμε μέχρις εδώ τυχαία, ούτε κατρακυλήσαμε «στα τάρταρα» ξαφνικά, μέσα σε μια νύχτα. Για χρόνια ολάκερα, η γνωστή και μη εξαιρετέα «νέα τάξη πραγμάτων» έδρασε στην ΑΕΚ, διαμορφώνοντας, αντικειμενικά, τους όρους μιας ιδιότυπης αιχμαλωσίας, τέτοιας που δεν είχαμε ξαναγνωρίσει μέχρι τώρα. Διότι, αυτή εδώ, είχε σύνθετο-πολλαπλό περιεχόμενο: Όχι μόνο αγωνιστικό, αλλά και ιδεολογικό! Η δήθεν εκσυγχρονιστική αλλά επί της ουσίας αυταρχική και αλαζονική πολιτική του νέου “καθεστώτος” χτυπούσε κατευθείαν στη ρίζα, πελέκαγε στα ίδια τα θεμέλια της ΑΕΚ! Και τι δεν ζήσαμε σε τούτα τα δίσεκτα χρόνια!!! Η κατευθυνόμενη προσωπολατρία-ειδωλολατρία γνώρισαν την αποθέωσή τους. Το «παπικό αλάθητο» και ο δεσποτισμός «του εγώ», κυριάρχησαν! Η κριτική εξωθήθηκε στο πυρ το εξώτερον! Η εμετική προπαγάνδα και η αφόρητη πλύση εγκεφάλου, μέσω της αυλής των «ημετέρων», πήρε διαστάσεις καταιγίδας. Η κατασκευή πονηρών και δήθεν μοδάτων ψευδό-ιδεολογημάτων (παντελώς ξένων προς την ιδιοσυγκρασία και την ψυχοσύνθεση της ιστορικής μας ΑΕΚ) πριόνισαν το πραγματικό ιδεολογικό υπόβαθρο που αποτελούσε την πεμπτουσία της ομάδας. Αλλοιώθηκε το ίδιο το «DNA» της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως. Πολλοί περιέγραψαν την πολιτική της νέας τάξης πραγμάτων σαν μια… «πλαστική εγχείρηση αφαίρεσης της ιστορικής συλλογικής μνήμης»,  κάτι σαν… «μαζική λοβοτομή»! Διακωμωδήθηκαν και ευτελίστηκαν, από τα γνωστά… -τεχνεία και τους κολαούζους τους, αρχές, αξίες και θέσφατα δεκαετιών!!! Υποβαθμίστηκαν και εντέλει θάφτηκαν οι μεγάλοι πρωταγωνιστικοί-πρωταθληματικοί στόχοι και οι σπουδαίες φιλοδοξίες που ανέκαθεν χαρακτήριζαν την ομάδα μας. Ναρκοθετήθηκε το ίδιο μας το σπίτι, η Νέα Φιλαδέλφεια! Υπονομεύτηκε κάθε προσπάθεια για την ανοικοδόμηση του γηπέδου μας, ενώ χαντακώθηκε και κάθε άλλη πρόταση για την ανάκαμψη της ομάδας (βλ. Μελισσανίδης). Από την άλλη κυριάρχησαν οι συναλλαγές και ο ραγιαδισμός με τους εχθρούς και το κατεστημένο, ταπεινώνοντας έτσι την υπερηφάνεια της ΑΕΚ και υποσκάπτοντας τον ανεξάρτητο ρόλο της στο αθλητικό γίγνεσθαι. Κι όλα αυτά την ίδια ώρα που επιδείχθηκε απίστευτο μένος μέσα στην ίδια την οικογένεια της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα το διχασμό και τη διάσπαση!!! Κάθε μέσο εδραίωσης και επιβολής χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον με τη «στοχοποίηση» όσων συλλογικοτήτων, συνδέσμων και αγωνιστών αντιδρούσαν στα  κακώς κείμενα.

Εκεί μας οδήγησε ένα διαπλεκόμενο «σύστημα προσώπων και καταστάσεων» που δούλεψε σχεδόν ανενόχλητο όλα αυτά τα χρόνια. Και να που φτάσαμε, αδέρφια, σήμερα. Να μετράμε την οικονομική κατάρρευση, την αγωνιστική απαξίωση, αλλά και τον ιδεολογικό κατήφορο της ΑΕΚ. Να περιμένουμε ποια νέα «βιτρίνα» θα σκαρφιστούν οι «σωτήρες μας» για να πασάρουν το ίδιο… μπαγιάτικο εμπόρευμα! Αλλά κάθε «κατοχή» κάποτε τελειώνει. Αλλά τελειώνει μόνο όταν… ξυπνάει ο λαός! Θα το πούμε για πολλοστή φορά: Ο ίδιος ο λαός ορίζει την τύχη του. Κανείς «εκπρόσωπος», καμία «φωτισμένη πρωτοπορία», καμία «αποσπασματική κίνηση», καμία «συμβολική ενέργεια», δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη μεγάλη, την τεράστια δύναμη και την αδιαμφισβήτητη ισχύ του ίδιου του λαού. Κι όπως συμβαίνει γενικά στην κοινωνία το ίδιο ισχύει και στην ΑΕΚ μας! Εμείς οι «Πειρατές του Ονείρου» πιστεύουμε ότι μόνο ο ενωμένος και συσπειρωμένος λαός της ΑΕΚ μπορεί, με τις μαζικές και ποιοτικές κινητοποιήσεις του, να επιφέρει ανατροπές και να επιβάλλει λύσεις. Ο ίδιος ο κόσμος της ΑΕΚ ΜΠΟΡΕΙ να παλέψει και να νικήσει απαιτώντας αφενός την απομάκρυνση της σημερινής τάξης πραγμάτων και αφετέρου τη διεκδίκηση μιας επόμενης μέρας στην πολύπαθη ΑΕΚ. Με μια νέα ιδιοκτησία με οικονομική ισχύ και διάθεση να επενδύσει γενναία στην ομάδα, τόσο σε έμψυχο δυναμικό ποιότητας, όσο και για την ανοικοδόμηση του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με ομόνοια και σύμπνοια λαού και διοίκησης για την επίτευξη των μεγάλων οραμάτων της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως.   

Ενόψει της σημερινής κρίσιμης κατάστασης, το Συνδεσμιακό Κίνημα της ΑΕΚ οφείλει να παραμερίσει, έστω προσωρινά, τις ταμπέλες και τις εσωτερικές αντιθέσεις, για να συζητήσει από κοινού και ενωτικά και με ξεκάθαρο προσανατολισμό να κινηθεί προς την κατεύθυνση της συσπείρωσης του ίδιου του λαού της ΑΕΚ. Αλλά όχι μόνο οι Σύνδεσμοι αλλά και οι ανένταχτοι και οι παλαίμαχοι και οι ιστορικές προσωπικότητες του χώρου και άπαντες θα πρέπει να δραστηριοποιηθούν ενωτικά…. Νεότερα επί του θέματος προσεχώς…    




ΥΓ1: Για την έκθεση των λογιστών της BDO, που βγήκε στη δημοσιότητα, θα υπογραμμίσουμε κάποια σημεία που εμπεριέχονται ως παρατηρήσεις της ίδιας της BBO:


Α) «Η εργασία μας περιορίσθηκε στην επιβεβαίωση των υπολοίπων των απαιτήσεων και υποχρεώσεων. Συνεπώς δεν έχει διενεργηθεί οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος της εταιρείας».

Β) «…. Σε μελλοντικό φορολογικό έλεγχο ενδέχεται να επιβληθούν πρόσθετοι φόροι και  προσαυξήσεις, το ύψος των οποίων δεν μπορεί να προσδιορισθεί στην παρούσα φάση».

Γ) «…Δεν έχουμε λάβει μέχρι και την ημερομηνία της παρούσας έκθεσης όλες τις απαντητικές επιστολές από πελάτες, προμηθευτές, Πιστωτικά Ιδρύματα και Νομικούς Συμβούλους….»

Δ) «….Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι στις ανωτέρω υποχρεώσεις δεν συμπεριλαμβάνονται ποσά που τυχόν θα προκύψουν από πρόσθετους φόρους και προσαυξήσεις φορολογικών ελέγχων, από ελέγχους ασφαλιστικών ταμείων καθώς και από την εκδίκαση των επίδικων υποθέσεων για τις οποίες δεν έχουμε λάβει, στο σύνολό τους, τις απαντητικές επιβεβαιωτικές επιστολές των Νομικών Συμβούλων της ΑΕΚ ΠΑΕ».


Και ο  νοών νοείτω…(θα συμπληρώναμε εμείς)!!!



ΥΓ2: Θέση των “Πειρατών του Ονείρου” είναι πως η Ερασιτεχνική Α.Ε.K. σαν θεσμικός θεματοφύλακας οφείλει να ζητήσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ από την ΠΟΛΙΤΕΙΑ (επαναλαμβάνουμε από την Πολιτεία) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ στην ΑΕΚ.  



ΥΓ3: ΑΕΚ σε αγαπάμε γι’ αυτό και αντιστεκόμαστε!



                                           *Για την υπογραφή :
Η Γενική Συνέλευση
των “ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010

ΝΑΥΑΓΙΟ..


Η όλη κατάσταση θυμίζει σκηνικό από την ταινία «Τιτανικός»! Σαν ακυβέρνητο πλοίο που βυθίζεται λαβωμένο από… 2004 υφάλους, μοιάζει η ΑΕΚ! Ένα άνευ προηγουμένου “μπάχαλο” κυριαρχεί παντού και σε όλα τα επίπεδα. Δεν υπάρχει τομέας, εντός των τειχών, που να λειτουργεί όπως θα άρμοζε στο βαρύ όνομα και στην ιστορία της μεγαλύτερης ελληνικής ομάδας. Και τι δεν συνέβη μέσα σε διάστημα λίγων ημερών: Την Τετάρτη, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, καταφέραμε να κερδίσουμε μέσα στο Καραϊσκάκη, αλλά την Κυριακή… τρόμαξε το μάτι μας από τον… Ατρόμητο (εμείς βέβαια έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει ότι δεν θα πρέπει με αφορμή αυτό το «1-2» να πέσει πάλι στάχτη στα μάτια του κόσμου, γιατί τα προβλήματα και τα αδιέξοδα στην ομάδα είναι τεράστια και δεν σηκώνουν εφησυχασμούς). Από δίπλα, η διαιτησία παίζει συνεχώς μπιλιάρδο στην πλάτη μας με  την ΑΕΚ να θυμίζει κυριολεκτικά ανοχύρωτη πόλη. Επανειλημμένα μας στήνουν στον τοίχο και μας εκτελούν εν ψυχρώ! Και να ήταν μόνο αυτά;;; Πριν ακόμα ο ταλαιπωρημένος κόσμος της ΑΕΚ προλάβει να χαρεί αυτή τη νίκη επί του οσφπ, εμφανίζονται κάποιοι “μανατζαραίοι” και, χλευάζοντας επί της ουσίας την ΑΕΚ, ρίχνουν παραγάδι για τον ποιοτικότερο (λες κι έχουμε πολλούς!) παίχτη μας το Ν. Σκόκο τον οποίο πάνε να ξαποστείλουν σε άλλες πολιτείες. Αλλά ποιον να υπολογίσουν όλοι αυτοί όταν στην ΑΕΚ δεν υπάρχει ηγεσία με κύρος και πυγμή ώστε να τους κόψει το βήχα;;; Ή μήπως δεν μας καίγεται καρφάκι για τίποτε άλλο εκτός από τη διαιώνιση της εξουσίας μας;;; Και ενώ ο κουρνιαχτός από όλα τα προαναφερόμενα δεν έχει ακόμα καταλαγιάσει, βγαίνουν φόρα παρτίδα πολλά δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο για δυσβάσταχτα χρέη και υποχρεώσεις που αγγίζουν ποσά αστρονομικού ύψους! Κι ο κόσμος της ΑΕΚ εύλογα ρωτάει : «Καλά ρε παιδιά, δεν μας έλεγαν ότι είχαμε… ξεχρεώσει;;; Η θητεία των τέως και σία πόσο σωτήρια ήταν τελικά για την ομάδα;;; Με εκείνον τον περιβόητο έλεγχο (τον ΔΙΑ-ΧΕΙ-ΡΙ-ΣΤΙ-ΚΟ εννοούμε), που θα διενεργούσαν οι… ίδιοι οι ελεγχόμενοι, τι απέγινε;;; Tα 150 εκατομμύρια που έλεγε στις συνεντεύξεις του ο Θανόπουλος;;; Η Ερασιτεχνική τι λέει για όλα αυτά;;; Η Πολιτεία είναι παρούσα ή μήπως είναι… κουφή;;;». Πολλά ερωτήματα θέτει ο κόσμος δίχως να λαβαίνει απαντήσεις! Αδέρφια, αν αυτή η κατάσταση που βιώνουμε δεν λέγεται ταπείνωση, ευτελισμός και διάλυση της ομάδας, τότε βρείτε εσείς λέξεις για να την περιγράψετε! Υπεύθυνοι για όλο τούτο το χάλι της ομάδας δεν είναι άλλοι παρά αυτοί που κράτησαν τα ηνία στα χέρια τους οδηγώντας μας με την πολιτική τους στο γκρεμό. Εμείς από την πλευρά μας, ως Σύνδεσμος, έχουμε θέσει επανειλημμένως και δημοσίως την συλλογική άποψή μας. Από παλιά και μέσα σε συνθήκες διώξεων και αποκλεισμών ήμασταν οι πρώτοι που καταγγείλαμε με τόλμη το επικίνδυνο πείραμα του 2004 που εξελίχθηκε σε εφιάλτη για την ομάδα. Σήμερα, και μετά την τραγική επιβεβαίωση των λεγομένων μας, θα πούμε ξανά πως : ΜΟΝΟ αν αποτελέσει παρελθόν η παρούσα τάξη πραγμάτων, θα δει άσπρη μέρα η ΑΕΚ. Με αλλαγές βιτρίνας δεν γίνεται δουλειά! Μόνο αν χαράξουμε μια καινούργια πορεία με μία εντελώς νέα ιδιοκτησία-ηγεσία στο τιμόνι θα δούμε προκοπή. Δεν πάει άλλο. Η σιωπή είναι συνενοχή. Η δική μας άποψη είναι πως μόνο αν βγει στο επίκεντρο των εξελίξεων ο ίδιος ο κόσμος  της ΑΕΚ, μπορεί, με τη μαζικότητα και τον ποιοτικό αγώνα του, να επιβάλλει τις αναγκαίες λύσεις προς όφελος της ομάδας. Αν σύσσωμος ο λαός της ΑΕΚ (παλιοί και νέοι, μεγάλοι και μικροί, επώνυμοι κι ανώνυμοι, οργανωμένοι και ανένταχτοι, σε πόλεις και σε χωριά) όλοι ενωμένοι, συντονιστούν και κινητοποιηθούν μαζικά και ειρηνικά, με αποφασιστικότητα και ζωντάνια, ξεκάθαρα και ασυμβίβαστα, τότε μόνο θα έρθει η πολυπόθητη αλλαγή και θα λάβει τέλος το θέατρο του παραλόγου εις βάρος της αγαπημένης μας ΑΕΚ. Αλλά δεν αρκεί να τα λένε μια ζωή μόνο κάποιοι (κι ο νοών νοείτο…)!


ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ….

Την προηγούμενη Κυριακή βρεθήκαμε στα άγια χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας. Εκεί στην αγαπημένη μας γειτονιά ανταμώσαμε μαζί με εκατοντάδες άλλα αδέρφια για την κοπή της βασιλόπιτας της ΑΕΚ. Με αφορμή το γεγονός αυτό ξαναζωντάνεψαν οι περήφανες μνήμες από μια αξέχαστη εποχή που ο δικέφαλος αετός φτερούγιζε στο απόρθητο κάστρο του! Τότε που Νέα Φιλαδέλφεια σήμαινε ισχύ και κυριαρχία για την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως! Σήμερα απέμειναν τα ερείπια να στοιχειώνουν τον τόπο, υπενθυμίζοντας τις ευθύνες ΟΛΩΝ αυτών που συντέλεσαν στο να έχει καταντήσει η ΑΕΚ ξανά πρόσφυγας εν έτη 2010! Όμως για εμάς τους “Πειρατές του Ονείρου”, που το ζήτημα του γηπέδου στη ΝΦ αποτελεί την αιχμή του δόρατος του αγώνα μας, δεν υπάρχουν μοιρολόγια και μνημόσυνα. Οι συναντήσεις στα άγια χώματα δεν είναι μνημειακού χαρακτήρα. Αποτελούν ανανέωση της υπόσχεσης για ένταση της πάλης για την επίτευξη του πιο σπουδαίου μας στόχου. Ο πόθος για τη μεγάλη επιστροφή είναι πάντα ζωντανός, η απαίτηση για ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ, πιο επίκαιρη από ποτέ! Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε έστω και μισό βήμα πίσω! Δεν υπάρχουν στο λεξικό μας οι έννοιες συμβιβασμός και συνδιαλλαγή. Δεν θα μας λυγίσουν τα συμφέροντα και η βρόμικη προπαγάνδα κατά της αγαπημένης μας Ν.Φ. Τελεία και παύλα: Θα παλέψουμε και θα νικήσουμε! Εις τους αιώνας των αιώνων Νέα Φιλαδέλφεια και μόνον!!!



ΥΓ1:  ΑΕΚ σε αγαπάμε γι’ αυτό και αντιστεκόμαστε!

ΥΓ2:  Χαιρετισμούς σε όσους δεν σκύβουν το κεφάλι!



*Για την υπογραφή :
“ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

*ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ 1-2…

      

Αυτή η νίκη επί του κόκκινου προαιώνιου εχθρού και μάλιστα μέσα στη λυκοφωλιά του, έδωσε επιτέλους και μία μεγάλη χαρά στους ΑΕΚτζήδες που όλο αυτό τον καιρό βιώνουν τη μία πίκρα πίσω από την άλλη. Όμως οι γνήσιοι ΑΕΚτζήδες από γεννησιμιού τους έχουν μάθει να παλεύουν και να νικούν, oι ΑΕΚτζήδες απαιτούν τίτλους και διακρίσεις, οι ΑΕΚτζήδες γουστάρουν θριάμβους και πρωταθλήματα! Κι όλα αυτά μας τα στέρησαν και μας τα στερούν όλοι αυτοί “οι ελάχιστοι” που κρατούν τα τελευταία χρόνια τις τύχες της ομάδας στα χέρια τους. Οπότε, μέσα στη μαυρίλα και την καταχνιά, αυτό το 1-2 ήταν, εκ των πραγμάτων, μία αναπάντεχη.....«εφήμερη χαρά» η οποία, στα δίσεκτα χρόνια που ζούμε, μας “έφτιαξε” όλους μας. Και πως θα μπορούσε άλλωστε να ήταν κι αλλιώς;;; Από τη στιγμή που γεννηθήκαμε και ψελλίσαμε τη λέξη Α.Ε.Κ, μάθαμε να πολεμάμε και τους εχθρούς της (είτε κόκκινους, είτε πράσινους, είτε....έγχρωμους), μάθαμε να βάζουμε ψηλά τον πήχη, μάθαμε να διεκδικούμε την κορυφή και να μη βολευόμαστε με τη μιζέρια και τα ψίχουλα. Τούτη η απαίτηση δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει, βρίσκεται ....στο DNA της Α.Ε.Κ κι αυτό ας το χωνέψουν ορισμένοι περαστικοί ψευτοσωτήρες που φαντάστηκαν ότι θα μπορούσαν ποτέ να ψαλιδιστούν οι μεγάλες προσδοκίες ενός ολόκληρου Λαού. 

Επίσης το 1-2 ήταν και κάτι σαν… «θεία δίκη» απέναντι σε εκείνους που έχουν μεταχειριστεί τα πιο δόλια, τα πιο ύπουλα, τα πιο βρώμικα μέσα, κλέβοντας μια ζωή το δίκιο και τον ιδρώτα της ΑΕΚ. Δεν ξεχνιούνται οι Ποντίκηδες, οι Δημητρόπουλοι, οι Μπάκες και οι κάθε λογής καμικάζι και εντολοδόχοι του κατεστημένου που έμπηγαν (και εξακολουθούν να μπήγουν) κάθε τόσο το μαχαίρι στη πλάτη του δικέφαλου για να πηγαίνουν συστημένα τα σικέ ψευδοπρωταθλήματα στους αφεντάδες παραγκούχους. Και γι’ αυτό, επιπλέον, το λόγο, χαρήκαμε ολόψυχα το διασυρμό του κόκκινου τσίρκου που ήδη καταγράφτηκε στη συνολικότερη μακρόχρονη ένδοξη ιστορία της Α.Ε.Κ.

Από κει και πέρα : Προσοχή στον αποπροσανατολισμό αδέρφια! Επειδή ξέρουμε ότι θα μπουν και πάλι σε εφαρμογή τα συνήθη επικοινωνιακά τρικ ώστε να χρησιμοποιηθεί, ειδικά αυτή η νίκη, για να γυρίσει ξανά ο μύλος της γνωστής προπαγάνδας «made in 2004», γι’ αυτό θα λέγαμε, από την πλευρά μας, στον κόσμο της Α.Ε.Κ να....μη μασήσει! Γιατί τα προβλήματα είναι τεράστια και παραμένουν υπαρκτά. Γιατί τα πέτρινα χρόνια που διανύουμε δεν σηκώνουν εφησυχασμούς. Γιατί είναι ντροπή για την ΑΕΚ να βρίσκεται στην 5η θέση και 17(!!!!!) βαθμούς πίσω από την κορυφή. Γιατί τα ποικίλα και βαθιά αδιέξοδα της ομάδας δεν μπορούν να καμουφλαριστούν, πίσω από ένα αποτέλεσμα, όσο κι αν κάτι τέτοιο θα το ήθελαν κάποιοι που η μόνη τους έννοια στα περί ΑΕΚ είναι το πώς θα διαιωνίσουν την κυριαρχία και τις καρέκλες τους!

Οι στόχοι της Α.Ε.Κ δεν περιορίζονται μόνο στο να επιβάλλεται στον ολυμπιακό όποτε αυτό συμβαίνει. Αν οι προσδοκίες μας έφταναν μόνο μέχρι εκεί, δεν θα ήμασταν Α.Ε.Κ, αλλά κάτι σαν… τον (Μ)ΠΑΟΚ! Η Α.Ε.Κ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ, για την κορυφή! Και για να τα πετύχει όλα αυτά  χρειάζεται ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ – ΓΕΝΝΑΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ – ΠΑΙΧΤΕΣ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ – ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ -  ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟ ΕΝΟΧΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ - ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ – ΣΥΜΠΝΟΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΕΚ!!! Και αυτές οι μεγάλες προϋποθέσεις δεν υφίστανται με την πολιτική της παρούσας τάξης πραγμάτων η οποία είναι όχι απλά κατώτερη των απαιτήσεων του ιστορικού δικέφαλου αετού, αλλά και καταστροφική για την ΑΕΚ ΜΑΣ! Γι αυτό και ο δικός μας αγώνας συνεχίζεται. Ίσως σε μερικούς να ξενίζουν αυτά που λέμε, ύστερα από μία μεγάλη χαρά, όμως καλύτερα να είμαστε δυσάρεστοι αλλά αληθινοί.......


ΥΓ1: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ για τη λευτεριά της ΑΕΚ ...

ΥΓ2: Πριν λίγες ημέρες απευθύναμε, ως Πειρατές του Ονείρου, μια δημόσια πρόταση προς τους Συνδέσμους για μία κοινή σύσκεψη ώστε να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις για το καλό της ΑΕΚ. Αναμένουμε απαντήσεις…

ΥΓ3: ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ, εκεί στα άγια χώματα της προσφυγομάνας, θα γίνει η κοπή της πίτας για το 2010! Για όσους δεν ξεχνούν…

ΥΓ4: ΑΕΚ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ!





                                    *Για την υπογραφή :
“ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”